Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 november 2014, 11:30

Acht aanhoudingen na grote horecacontrole Osdorper Ban

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Zeven horecazaken aan de Osdorper Ban werden gisteren onderworpen aan een integrale controle. Acht personen werden aangehouden, in verband met witwassen, een vuurwapen, pepperspray en een explosief. In twee gevallen werd een groot geldbedrag in beslag genomen. Voor twee zaken zal een sluitingsvoorstel worden gemaakt.

 

Al langere tijd ontvangt de politie met regelmaat meldingen over overlast rond de Osdorper Ban. Ondanks vele interventies van de overheid bleef de overlast bestaan. Veel personen die er rondhangen zijn bekenden van de politie. Doel van de actie was de overlast te stoppen en eventuele illegale of criminele activiteiten aan het licht te brengen en aan te pakken.

De controle was een gezamenlijke actie van politie met de Belastingdienst, Douane, een inspecteur van bouw en openbare ruimte van Stadsdeel Nieuw-West en de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente. Hierbij werden rond de 100 ambtenaren ingezet. Zowel het personeel als de bezoekers van de etablissementen werd gecontroleerd.

 

Behalve de aanhoudingen trof men een illegale werknemer aan, stuitte men op een illegale woonruimte en een gokkast waar geen vergunning voor was afgegeven. In drie gevallen zal de belastingdienst een vervolgonderzoek doen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons