Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 24 november 2014, 12:10

Inbrekers en fietsendieven betrapt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:06 uur

AMSTERDAM – Zondagmorgen 23 november werden een 20-jarige man en een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdacht van inbraak bij een bedrijfspand aan de Rozengracht.

 

Rond zeven uur zien oplettende getuigen dat twee mannen met een breekijzer proberen binnen te komen en waarschuwen de politie.

 

De mannen rennen weg en worden korte tijd later in de omgeving aangetroffen. Terwijl de politiemensen de verdachten benaderen proberen ze nog onder hun arrestatie uit te komen door eerst een valse identiteit op te geven en daarna door zich als homoseksueel voor te doen om hun verdekt opgestelde houding te verklaren. Daar trapten de agenten echter niet in, waarna de mannen zijn meegenomen naar het bureau.

 

Tien minuten later liepen drie fietsendieven tegen de lamp op het Amstelplein.

 

Een 19-jarige vrouw uit Almere, een 20-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Amsterdam werden betrapt door het aldaar aanwezige cameratoezicht. De politie werd gewaarschuwd waarna alledrie ter plaatse konden worden aangehouden met de zojuist ontvreemde fiets nog in bezit.

 

Allen zijn overgebracht naar een bureau waar bij de insluiting ook nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.