Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 24 november 2014, 18:33

Straatrover steelt telefoon na smoes vrouw bellen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:06 uur

AMSTERDAM – De politie heeft maandag 24 november 2014 omstreeks 11.00 uur een 26-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van een straatroof in Zuidoost. De man zat al vast voor een ander delict. Hij werd herkend in de opsporingsprogramma’s

Bureau NH en Bureau 020.

 

Het slachtoffer vertrok die ochtend even na 07.00 uur van zijn werk met metro 54 vanaf metrostation Nieuwmarkt richting Gein. Op enig moment kwam een man naar hem toe die een praatje aanknoopte en vroeg of hij zijn vrouw even mocht bellen. Als het duo uitstapt bij station Bullewijk leent het slachtoffer zijn telefoon uit. Hij hoort dat duidelijk wordt gesproken over een pistool. Vervolgens moet hij toezien hoe de straatrover wegrent over het Abcouderpad. Omdat het slachtoffer vanwege een sportongeval op krukken loopt, kan hij geen kant op.

 

Aanhouding

In de uitzendingen van Bureau NH (RTV Noord Holland) en Bureau 020 (AT5) van woensdag 29 oktober werden beelden getoond waarop de verdachte duidelijk te zien was. Daarop kreeg de politie via meerdere wegen tips binnen over de mogelijke identiteit van de verdachte. Na verder onderzoek kon de 26-jarige man maandagochtend 24 november in een Huis van Bewaring in Amsterdam worden aangehouden. Hij wordt momenteel verhoord over zijn betrokkenheid.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.