Redactie 112 0 reactie(s) di 02 december 2014, 9:54

Vader en kind gewond door CO vergiftiging

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Maandag 1 december zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht vanwege een koolmonoxidevergiftiging. Het gaat om een vader en zijn jonge kind. Het incident vond plaats in de Biesboschstraat in de Rivierenbuurt. 

 

Rond 17.00 uur werd de ambulancedienst gealarmeerd omdat de vader onwel was geworden. Bij het binnentreden van de woning, ging de koolmonoxidemelder van de ambulancemedewerkers direct af. Daarop werd de brandweer gealarmeerd. In zeker twee woningen werd door de brandweer een zeer hoge concentratie van het giftige gas gemeten, in de kelder werd de hoogste waarde gemeten. De brandweer controleerde in totaal 7 woningen op koolmonoxide en in alle woningen bleek het giftige gas aanwezig, in verschillende concentraties. Naast de twee gewonden, werden nog twee bewoners uit hun huizen gehaald door de brandweer. In de overige woningen was niemand thuis.

De oorzaak bleek een defecte verwarmingsinstallatie in de kelder. De CO kon zich in de woningen verspreiden via kieren in het gebouw.

 

Koolmonoxide (CO) is een giftig gas, geurloos en kleurloos. Laat u niet verrassen en voorkom koolmonoxidevergiftiging: laat jaarlijks uw verwarmingsinstallatie controleren door een erkende installateur.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons