Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 02 december 2014, 13:20

Telefooncontracten onder dwang afgesloten

Laatst bijgewerkt: zondag 13:06 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in november een uitgebreid onderzoek ingesteld naar het afsluiten van mobiele telefooncontracten onder dwang. Drie verdachten van 15, 16 en 17 jaar zijn aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

 

Bij de politie wordt met enige regelmaat aangifte gedaan van dit soort afpersings- en oplichtingspraktijken. Politie en justitie waarschuwen hiervoor en roepen ouders, telefoonwinkels en telefoonopkopers op hier alert op te zijn .

 

Telefoon afgepakt
Jong volwassenen worden, zo heeft de politie in diverse onderzoeken gemerkt, door tieners onder druk gezet, bedreigd of opgelicht om telefoonabonnementen af te sluiten bij een telefoonwinkel. De tieners pakken na het afsluiten van de abonnementen de verkregen telefoon – vaak de duurste categorie – en de contracten af en verkopen de telefoon direct door aan derden. Het verdiende geld houden zij zelf.

 

Grote abonnementsschulden
De tieners spiegelen de jong volwassenen voor dat zij gemakkelijk van het abonnement af kunnen komen nadat de telefoon is verkocht. De tieners motiveren dat ook door soms te zeggen dat zij iemand kennen die deze abonnementen kan annuleren. Dit is echter niet het geval en de slachtoffers blijven met de abonnementskosten zitten. Na verloop van tijd ontstaan er daardoor vaak grote abonnementsschulden. Tweejarige abonnementen zijn geen uitzondering en vaak gaat het dan om afsluiten van meerdere abonnementen. De uiteindelijke schade kan tot in de duizenden euro’s oplopen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.