Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 04 december 2014, 14:00

Straatmuzikant zwaar mishandeld door 14 jongeren

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:06 uur

BerovingAMSTERDAM – Een 44-jarige man is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september op de Raadhuisstraat beroofd en zwaar mishandeld door een groep jongeren.

 

Het slachtoffer had die avond met zijn hond opgetreden op de Dam. Even voor 01:00 uur liep hij met zijn hond en de dagopbrengst naar huis. Op de Raadhuisstraat, ter hoogte van de Herengracht, telt hij zijn opbrengst. Bij de gallerij loopt het slachtoffer langs een groep van 14 jongemannen. Hij wordt aangesproken door iemand uit de groep. Plotseling probeert iemand het geld uit zijn hand te grissen.

 

Het slachtoffer geeft zich niet zomaar gewonnen. Na wat duw en trekwerk wordt het slachtoffer van achteren aangevallen, hij wordt van alle kanten geschopt en geslagen. Het wordt even zwart voor zijn ogen. Wat hij zich later vooral herinnert is dat hij een enorme pijn in zijn been voelt. Dit been blijkt later op meerdere plaatsen gebroken te zijn. Het lijkt erop dat de groep is gevlucht nadat een aantal omstanders heeft ingegrepen. Ze lopen weg in de richting van de Dam.

 

Tips
Herkent u één of meerdere van de 14 mannen op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u uw tip liever anoniem doorgeven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Vragen
Op bijgevoegde foto is de groep te zien die kort na de beroving en mishandeling naar de Dam loopt. De politie is op zoek naar de identiteit van de leden van deze groep.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.