Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 december 2014, 11:56

Alerte buurman raakt gewond na achtervolging inbreker

Laatst bijgewerkt: zondag 13:06 uur

AMSTERDAM – Op maandag 1 december heeft een dappere buurman een inbreker achtervolgd. Handhavers van de gemeente hebben hem daarna aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

 

Rond 11.25 uur hoorde een bewoner van de Admiraal de Ruijterweg glasgerinkel bij een woning van één van zijn buren. Vervolgens zag hij een donkergeklede man uit een portiek rennen. De buurman zette de achtervolging in. De verdachte sprong op een fiets en fietste zijn achtervolger omver. Beiden kwamen ten val. De inbreker ging er vervolgens zonder zijn fiets snel vandoor.

 

Handhavers houden inbreker aan

Surveillerende handhavers van de gemeente zagen de mannen vallen. Zij vonden het vreemd dat één van de mannen na de val wegrende en zetten de achtervolging in. Een andere handhaver ontfermde zich over de buurman. Na een korte achtervolging hielden zij de verdachte aan. De politie werd gebeld en agenten namen de man mee naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld. De getuige raakte bij zijn val gewond aan zijn gezicht, arm en been. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek van de politie wees uit dat er geprobeerd was in te breken in een woning.

 

Bel direct 112 bij verdachte situaties

De politie dankt de dappere buurman voor zijn oplettendheid. Het advies is echter wel om bij het zien van een verdachte situatie direct 112 te bellen. De politie surveilleert met de donkere dagen extra, maar kan niet overal tegelijk zijn. De oren en de ogen van de inwoners van Amsterdam zijn daarom hard nodig. Samen verkleinen we de kans dat woninginbrekers toe kunnen slaan.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.