Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 december 2014, 12:14

Fraudeur pint met gestolen pinpas

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

PinnerAMSTERDAM – In een groot onderzoek naar een groep phishers zijn we op zoek naar deze man. Hij neemt geld op met twee pinpassen die zijn gestolen in Alkmaar en Amsterdam.

 

Bij de phisingmethode worden valse mails gestuurd en ze wachten tot slachtoffers hun gegevens invullen. Als ze beet hebben vragen zij een vervangende pinpas aan op naam van het slachtoffer. Deze pinpas stelen de fraudeurs vervolgens uit de brievenbus van het slachtoffer.

 

Met de in Alkmaar en Amsterdam buitgemaakt passen is op 8 oktober en 1 november is geld opgenomen op respectievelijk het Damrak en Leidseplein in Amsterdam. In beeld komt dezelfde man.

 

Tips
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Wenst u anoniem te blijven, dan kunt u uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Mocht u zelf slachtoffer zijn geworden van deze phishingtruc neem dan ook contact met ons op.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.