Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 16 december 2014, 10:21

Brand in kelderruimte leidt naar wietplantage

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – Bij een brand in een kelderruimte van een pand aan de Westlandgracht is maandag 15 december niemand gewond geraakt. De brand, vermoedelijk ontstaan in een wietplantage, is door de brandweer geblust. De politie trof niemand aan in het pand en stelt een onderzoek in.

 

De brandweer was genoodzaakt om de voordeur van het pand te forceren om de bluswerkzaamheden te kunnen verrichten. De politie trof na de bluswerkzaamheden in meerdere ruimtes een wietplantage aan met ruim 1000 planten. Netbeheerder Liander constateerde dat er stroom achter de meter was weggenomen. De wietplantage is door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

 

Gevaar voor brand

Vaak is er bij hennepkwekerijen sprake van diefstal van stroom. Dit levert gevaarlijke situaties op, waarbij een grote kans is op brand. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de mensen die in het pand van de hennepkwekerij aanwezig zijn, maar ook voor de direct omwonenden.

 

Hotbox CO2 generator

Daarnaast wordt er bij hennepplantages regelmatig een Hotbox CO2 generator gebruikt. Dit is een apparaat dat extra CO2 levert. Een verhoogd CO2-gehalte zorgt ervoor dat hennepplanten sneller groeien. Het gas is echter bij hoge concentratie gevaarlijk voor mensen. Door gaten in muren, zou het gas ook bij buren terecht kunnen komen.

 

Meld hennepkwekerijen bij de politie

In verband met de gevaarlijke situaties is het belangrijk om informatie over hennepkwekerijen zo snel mogelijk door te geven aan de politie. De aanwezigheid van hennepgeur, een constant zoemend of ronkend geluid en beslagen en/of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan, zijn punten die kunnen wijzen op een hennepkwekerij. Meld verdachte situaties via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.