Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 17 december 2014, 10:44

Drie jongens vernielen ruiten woning met zwaar vuurwerk

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – Op dinsdagavond 16 december heeft de politie drie jongens aangehouden op verdenking van vernieling. Meerdere ruiten van woningen zijn vernield door zwaar vuurwerk. De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk.

 

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk zwaar vuurwerk naar een woning aan de Da Costastraat gegooid was. Getuigen verklaarden dat een groep jongens vuurwerk had afgestoken en dat daardoor meerdere ruiten van woningen gesneuveld waren. Zij gaven ook een signalement van de verdachten.

 

Drie aanhoudingen

Agenten zochten in de omgeving naar de jongens. Op de Kinkerstraat zagen zij drie jongens staan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij hadden illegaal zwaar vuurwerk bij zich. Het drietal (twee 17-jarigen uit Amsterdam en Assendelft en een 18-jarige uit Broek in Waterland) is aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

 

Vuurwerk

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas raken ook elk jaar mensen ernstig gewond door vuurwerk en zijn er soms zelfs doden te betreuren. Vaak doordat mensen niet verantwoordelijk omgaan met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Zwaar knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en ook de meeste schade en overlast.

 

Aanpak vuurwerk

De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling de komende weken extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Rondom de jaarwisseling zijn er acties gericht op het voorkomen van overlast door vuurwerk. De politie reageert accuraat op meldingen van illegaal vuurwerk om te voorkomen dat zich gevaarlijke situaties voordoen en ongelukken gebeuren.

 

Vuurwerk in postpakketten

Dit jaar wordt er door de Vliegende Brigade Vuurwerk van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu wederom speciaal aandacht besteed aan illegaal vuurwerk dat via webshops wordt besteld en via postpakketten wordt afgeleverd. De politie helpt de Vliegende Brigade Vuurwerk om samen met postbedrijven dergelijke pakketten te onderscheppen en de besteller kan rekenen op een proces-verbaal.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.