Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 december 2014, 9:47

Inbreker lampenwinkel kijkt even in bewakingscamera

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

InbrekerAMSTERDAM – Eind oktober is ingebroken in een verlichtingswinkel aan de Prinsengracht. De inbreker, die een sweater draagt van Milieudefensie, neemt de tijd om de zaak te doorzoeken.

 

Midden in de nacht gooit de inbreker een steen door de ruit en wurmt zichzelf naar binnen. Op zijn gemak doorzoekt hij de winkel. Hij is ongeveer 20 min binnen. Met name het gedeelte achter de toonbank heeft zijn interesse.

 

Met zijn buit – een iPad, camera’s en wat geld – wil hij de winkel via de reguliere uitgang verlaten. Dat lukt hem niet, want die deur is op slot. Op dat moment zie je ook een kennelijke mededader aan de buitenzijde van de deur verschijnen. De inbreker verlaat de winkel uiteindelijk op dezelfde manier als dat hij binnen is gekomen.

 

Mileudefensie
De inbreker kijkt een moment even recht in de camera, waardoor we ook zijn gezicht kunnen zien. Hij droeg een opvallend paars sweatshirt van Milieudefensie en een petje met de tekst “The Grasshopper”. De kennelijke mededader zien we even kort in beeld achter het raam van de deur. Dat zijn geen fantastische beelden maar mogelijk herkent iemand de combinatie van de twee mannen.

 

Tips
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Wenst u anoniem te blijven, dan kunt u uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.