Redactie 112 0 reactie(s) ma 22 december 2014, 13:55

Overval op avondwinkel Maanstraat, 5 verdachten opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – De politie heeft op de late avond van zondag 21 december vijf verdachten van een overval aangehouden.

 

Rond 22.20 uur kreeg de politie een melding dat er zojuist een overval had plaatsgevonden op een avondwinkel aan de Maanstraat. Twee mannen waren kort daarvoor de winkel binnen gekomen en eisten van de winkeleigenaar onder bedreiging van een mes geld uit de kassa. Hierna renden de twee mannen weg in de richting van de Meteorenweg. De winkeleigenaar en zijn aanwezige dochter bleven lichamelijk ongedeerd maar hevig geschrokken achter. Er werd door de politie direct een grote zoekactie in gang gezet en in de omgeving van het park bij de Vegastraat kon een 18-jarige

Amsterdammer worden aangehouden.

 

Politiemensen zagen in een geparkeerde auto op de Appelweg een auto staan met daarin drie personen die aan het doorgegeven signalement voldeden. Hierop werd besloten om de inzittenden van de auto te controleren. Eén van de mannen had een mes bij zich en in de auto lag een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De drie inzittenden, Amsterdammers van 17, 18 en 19 jaar, zijn vervolgens aangehouden. Na een melding van een alerte man die twee personen over een schutting had zien klimmen is er in de omgeving nog uitgebreid gezocht met een politiehond. Tijdens deze zoektocht zag een politieman een man wegrennen. Toen deze man in de gaten kreeg dat de agent hem gezien had vervolgde hij zijn weg wandelend, in de hoop niet op te vallen. Desondanks sprak de agent de man, een 17-jarige Rotterdammer, aan en vervolgens is hij aangehouden. Van alle verdachten wordt hun betrokkenheid bij de overval onderzocht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.