Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 22 december 2014, 17:35

Straatrovers opgepakt na waarschuwingsschot

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:07 uur

AMSTERDAM – In de nacht van zondag 21 op maandag 22 december is een 26-jarige Amsterdam slachtoffer geworden van een straatroof.

 

De man liep naar huis en op de Prinsengracht, ter hoogte van de Westermarkt, werd hij tegengehouden door twee mannen. Onder bedreiging van een mes en vervolgens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, is de man beroofd. Het slachtoffer zette het vervolgens op een rennen en belde 112. Politiemensen gingen direct naar de locatie en op de Lauriergracht zagen zij twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Het tweetal werd aangehouden, maar één van hen ging er vervolgens alsnog vandoor. Hij werd gewaarschuwd dat als hij niet zou blijven staan, dat er dan een waarschuwingsschot gelost zou worden. De verdachte bleef wegrennen, waarna er het waarschuwingsschot volgde. De tweede verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, werd door een agent snel geboeid aan een lantaarnpaal zodat de achtervolging van de vluchtende verdachte kon worden vervolgd. Op de Eerste Laurierdwarsstraat liep de verdachte, een 15-jarige Amsterdammer, zich alsnog klem. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.