Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 december 2014, 11:27

Geef inbrekers geen fijne feestdagen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – Tijdens kerst en oud en nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept u op om alert te zijn om inbraken te voorkomen. Brengt u de feestdagen gezellig bij familie en vrienden door, of gaat u de laatste dagen van het jaar op uw vakantieadres vieren? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur dicht trekt. Laat inbrekers niet de feestdagen

bederven!

 

Vooral op eerste en tweede kerstdag en met oud en nieuw zijn inbrekers actief. U bent misschien langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren tussen 17.00 en 21.00 uur als u met familie en vrienden aan het dineren bent. Ook de jaarwisseling is geliefd onder inbrekers. Het risico op een inbraak is, in alle feestdrukte, misschien niet het eerste waar u aan denkt in deze periode. Toch kunt u heel simpel ervoor zorgen dat inbrekers uw huis liever overslaan.

 

Neem preventiemaatregelen

Zorg dat uw woning er bewoond uitziet: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en laat bijvoorbeeld de radio aan. Laat waardevolle spullen zoals tablets en smartphones niet in het zicht liggen. Vraag ook uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u te bereiken bent en zorg dat uw buren in geval van nood uw woning met een reservesleutel in kunnen. Doe ramen en deuren dicht en draai deze op slot, niet alleen als u voor langere tijd weggaat, maar ook als u alleen de straat op gaat om buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen en vuurwerk af te steken. Vergeet ook de achterdeur niet. Zorg dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

 

Geef inbrekers geen fijne feestdagen

Natuurlijk let de politie tijdens de kerstdagen en in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.