Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 29 december 2014, 14:10

Duo pleegt gewelddadige woningoverval in Diemen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

DIEMEN – De politie heeft drie mannen aangehouden in verband met een woningoverval die vrijdag 26 december rond 19.30 uur heeft plaatsgevonden aan de Esstede. Bij de woningoverval is door de daders fysiek geweld gebruikt tegen twee bewoners. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

 

Rond 19.30 uur werd er aangebeld bij de woning aan de Esstede en op het moment dat de bewoner de deur opende werd hij direct naar binnen geduwd en belaagd door één van de daders. De tweede dader stormde naar binnen en gebruikte fysiek geweld tegen de vrouwelijke bewoonster. De twee mannen eisten persoonlijke en waardevolle bezittingen en gingen er vervolgens vandoor.

 

Nadat de politie werd gealarmeerd werd er direct een groot onderzoek ingesteld. Via Burgernet werd omwonenden gevraagd of zij de verdachten mogelijk hadden gezien. Hier kwam dusdanig waardevolle informatie uit naar voren dat de politie later die avond drie verdachten heeft aangehouden. Het gaat om twee Amsterdammers en een inwoner van Diemen. Hun betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. De verdachten zitten in alle beperkingen en worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.