Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 31 december 2014, 12:04

Man op de Rozengracht beroofd onder bedreiging van schaar

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:07 uur

AMSTERDAM – Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben woensdag 31 december een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van een straatroof op de Rozengracht. De fiets waarop de man reed en een schaar die hij bij zich had is in beslag genomen.

 

Rond 03.20 uur bedreigde de verdachte een 21-jarige man, die op een bankje op de Rozengracht zat, met een schaar. Na een korte worsteling ging hij er op een damesfiets vandoor. Het slachtoffer bemerkte dat hij zijn portemonnee kwijt was na het handgemeen en belde de politie. De politieagenten die ter plaatse kwamen konden hem meedelen dat de verdachte inmiddels was aangehouden door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

 

Deze medewerkers zagen, nadat zij kennis hadden genomen van de straatroof en het signalement, de verdachte op de Nassaukade fietsen en spraken hem aan. De verdachte liet een portemonnee zien en verklaarde dat hij deze had gevonden en aan hen af wilde geven. De Marechaussees zagen dat het slot van de fiets was doorgezaagd en hielden de man als verdachte aan.

 

Op het politiebureau heeft het slachtoffer de portemonnee met zijn persoonlijke documenten teruggekregen.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.