Redactie 112 0 reactie(s) vr 02 januari 2015, 17:04

Omstanders overmeesteren inbreker

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – Vorige week hielden omstanders een inbreker aan.

 

Op zaterdag 27 december rond 17.30 uur merkten bewoners van de Jacob van Lennepkade bij thuiskomst dat het slot van hun woning geforceerd was. Ze liepen weg bij de woning en belden direct de politie. Op datzelfde moment zagen zij een man uit hun huis komen. De bewoner zette, met de politiemeldkamer nog aan de lijn, de achtervolging in. Omstanders zetten ook de achtervolging in.

 

Aanhouding

In de Alberdingk Thijmstraat sloeg de inbreker met een voorwerp om zich heen richting zijn achtervolgers. Uiteindelijk lukte het de omstanders om de inbreker te overmeesteren. Agenten hebben de 39-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats) meegenomen naar het politiebureau. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten de man voor twee weken langer vast te houden.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.