Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 januari 2015, 16:33

Viertal in auto wisselt vals geld met taxichauffeur

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – Dankzij een taxichauffeur heeft de politie zondag 4 januari vier mannen aangehouden op verdenking van oplichting met vals geld.

 

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 januari kwamen er twee mannen bij een taxichauffeur vragen of hij geld kon wisselen. De chauffeur deed dit, maar kwam er later achter dat het briefgeld vals was. Hij deelde het feit dat hij opgelicht was en informatie over de auto waar de oplichters in reden via social media.

 

Op zondagavond besloot de taxichauffeur de politie in kennis te stellen. Terwijl hij op het politiebureau was kreeg hij bericht van één van zijn collega’s dat de auto op het Damrak reed. Agenten gingen er direct heen. Op de Prins Hendrikkade kreeg de bestuurder een stopteken.

 

Agenten doorzochten de auto en troffen briefgeld aan waarvan zij het vermoeden hadden dat het vals was. In totaal hadden zij een kleine duizend euro aan briefgeld bij zich. Alle vier de inzittenden (18 en 19 jaar) zijn aangehouden op verdenking van oplichting. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.