Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 januari 2015, 9:30

Bejaarde vrouw slachtoffer van zogenaamde verwarmingsmonteurs

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

BabbelAMSTERDAM – Een 81-jarige bewoonster van de Senefelderstraat in Amsterdam Oost is maandag 15 december slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee mannen die zich voordeden als verwarmingsmonteurs wisten haar pinpas en pincode afhandig te maken.

 

De bejaarde vrouw in de ochtend gebeld door een man die zegt verwarmingsmonteur te zijn en dat hij die middag tijd heeft voor onderhoudswerkzaamheden. De vrouw heeft toevallig een paar dagen later een afspraak voor onderhoud aan haar kachel en zegt dat het goed is. Omstreeks 16.10 uur bellen twee “monteurs” aan bij vrouw. De mannen voeren wat handelingen uit bij de kachels en lopen zo door het hele huis.

 

Na afloop moet de vrouw betalen, maar dat lukt niet met het mobiele pinapparaat dat de mannen bij zich hebben. Ze staan al die tijd dicht om de vrouw heen, waardoor ze zich geïntimideerd voelt en haar pincode geeft. De mannen zeggen de volgende dag nog even terug te komen omdat ze dan nog wat handelingen moeten uitvoeren. Nadat de monteurs zijn vertrokken bemerkt de vrouw snel dat haar pinpas verdwenen is. Als ze bij de bank informeert hoort ze dat er ruim 1100 euro van haar rekening is opgenomen. De geldopname vond plaats op het Gerard Douplein door een man met een gestreepte muts. Wie herkent deze man?

 

Tips
Heeft u informatie in deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.