Redactie 112 0 reactie(s) do 29 januari 2015, 13:36

Getuigen gezocht: Mishandeling homoseksuele man

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMSTERDAM – De recherche is dringend op zoek naar getuigen die informatie hebben over een gewelddadige beroving, een wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling waar een 21-jarige homoseksuele man in de vroege ochtend van zondag 25 januari slachtoffer van werd.

 

Het slachtoffer bezocht die zaterdagavond met vrienden een homobar aan de Amstel in het centrum van Amsterdam.

 

Rond twee uur die zondagochtend besloot de man naar huis te gaan en hield een taxi aan op de hoek bij de Halve Maansteeg. Nadat de man was ingestapt bekroop hem al snel een onveilig gevoel, omdat hij merkte dat de taxichauffeur omreed en herhaaldelijk in zijn binnenspiegel keek en daarmee contact leek te houden met de bestuurder van een achtervolgende auto, mogelijk een zogenaamde SUV. De camerabeelden die beschikbaar zijn langs de gereden route worden door rechercheurs onderzocht.

 

Toen de taxichauffeur om het Emmaplein richting de ingang van het Vondelpark reed en het slachtoffer dezelfde SUV zag gooide de man in paniek 20 euro naar de chauffeur en vluchtte de auto uit. Het slachtoffer hoorde de chauffeur roepen dat hij 150 euro moest betalen.

 

Terwijl de man wegrende hoorde hij dat hij achtervolgt werd door meerdere voertuigen en plotseling van achteren werd vastgegrepen. Het slachtoffer werd direct geslagen en meegenomen naar een auto, vermoedelijk diezelfde SUV.

 

Met “hou je bek, kankerhomo” werd de man te verstaan gegeven dat hij zijn mond moest houden, waarna hij het voertuig in werd getrokken. Op dat moment is de bestuurder van het voertuig gaan rijden, terwijl het slachtoffer voortdurend werd mishandeld en zijn geld werd afgenomen.

 

Toen de mannen in de auto de bankpas van het slachtoffer vonden reden ze met hem naar een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Zeilstraat, hoek Amstelveenseweg en dwongen hem daar geld op te nemen. Uit angst heeft het slachtoffer een geldbedrag opgenomen en aan de daders gegeven. Het slachtoffer werd nog iets toegeroepen in, vermoedelijk, de Arabische taal, waarna de auto wegreed in de richting van de Amstelveenseweg. Het slachtoffer is daarna in paniek naar huis gerend. In het ziekenhuis werd later een flinke hersenschudding geconstateerd en meerdere kneuzingen over zijn bovenlichaam.

 

De twee mannen voldoen volgens het slachtoffer aan het volgende signalement:

 

 • Beide verdachten zijn rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst.
 •  

  Dader 1 (de bestuurder) had

  • een ongeschoren uiterlijk en dus een baardje van een paar dagen oud,
  • hij droeg een donkere pet en een donker vest met capuchon.

   

  Dader 2

  • droeg dronkere kleding,
  • zwarte NIKE schoenen met een witte zool
  • en had een sportief postuur.

   

  Het onderzoeksteam wil in contact komen met mensen die mogelijk ook eerder een soortgelijk incident hebben meegemaakt en dat nog niet bij de politie hebben gemeld. Ook wil men spreken met getuigen die het is opgevallen dat een taxi tussen 2 en 3 uur op zondagmorgen 25 januari werd gevolgd door een hoger model personenauto of de signalementen van de daders in verband kunnen brengen met een soortgelijke auto (SUV). Ook roept de politie getuigen op die genoemde auto gezien hebben op de Zeilstraat toen het slachtoffer daar werd gedwongen geld op te nemen.

   

  Eenieder die iets heeft gezien of anderszins informatie heeft die kan leiden tot het vinden van deze daders wordt dringend verzocht contact op te nemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Politiemensen van het team Roze In Blauw zijn bereikbaar via 020-559 5385.

  Deel dit artikel

  Reacties

  Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

  Ook interessant

  Weersverwachting Amsterdam

  Volg ons

  Volg ons

  Copyright © 112Amsterdam
  !

  Ads

  Advertenties worden geblokkeerd

  Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

  Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

  Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.