Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 februari 2015, 17:19

Gewelddadige poging straatroof Jordaan

Laatst bijgewerkt: zondag 13:08 uur

Overvaller JordaanAMSTERDAM – Een 51-jarige man is in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 december zwaar mishandeld op de Langestraat in de Jordaan. Hij wordt door drie mannen langdurig geschopt en geslagen. Ze zijn uit op zijn geld.

 

Het slachtoffer loopt omstreeks 02:20 uur door de Langestraat. Drie voor hem onbekende mannen komen hem tegemoet lopen. Als ze hem passeren geeft een van de mannen hem een klap in het gezicht. Het slachtoffer komt hierdoor hard ten val op zijn rug. Hij wordt daarna meerdere keren geschopt en geslagen, onder andere op zijn hoofd. Op een gegeven moment houdt het slaan en schoppen op, waarop de mannen roepen dat ze geld willen. Het slachtoffer geeft zijn geld niet af, waarna hij werderom geschopt en geslagen wordt.

 

Het slachtoffer schreeuwt voortdurend om hulp, maar er zijn op dat tijdstip geen mensen in de buurt. Op een gegeven moment houdt het slaan en schoppen op. Als het slachtoffer zijn zicht weer een beetje terug krijgt, zijn de daders inmiddels weggerend. Hij belt de politie.

 

De ambulance komt ter plaatse, waarna het slachtoffer voor behandeling naar een ziekenhuis wordt overgebracht. Zijn letsel bestaat uit diverse verwondingen in zijn gezicht: blauwe plekken, snijwonden, bloeduitstortingen.

 

Gelukkig hing er een camera in de straat die de verdachten heeft gefilmd. Daarop zijn de daders te zien als ze na de gewelddadige poging tot straatroof er vandoor gaan.

 

Vragen: 

•    Wie herkent de 3 verdachten op de foto?

•    Wie heeft in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 december omstreeks 02.20 uur 3 mannen zien rennen in en rondom de Langestraat?

 

Tips 

Heeft u informatie in deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.