Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 februari 2015, 12:08

Rechercheonderzoek leidt naar zwaar bewapende mannen

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – In Amsterdam hebben arrestatieteams vrijdag 6 februari 2015 drie mannen aangehouden die zware vuurwapens en handgranaten in hun bezit hadden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

 

De zaak kwam aan het rollen tijdens een lopend rechercheonderzoek. Er zou sprake zijn van het aanschaffen van zware vuurwapens. Hierop werden verschillende rechercheteams in stelling gebracht.

 

Zware wapens

De drie verdachten werden op verschillende locaties aangehouden waarbij een aantal van hen een gebruiksklaar vuurwapen voorhanden had. Naast de aanhoudingen werden onder andere in Amsterdam diverse huiszoekingen gedaan waarbij zware wapens zijn aangetroffen: een pistool, een automatisch pistool, een machinepistool, diverse machinegeweren, shotguns, meerdere handgranaten en een aantal kogelwerende vesten zijn in beslag genomen.

 

Schietproeven

Het onderzoek is in volle gang en met de vuurwapens worden schietproeven gedaan om na te gaan of ze bij eerdere misdrijven gebruikt zijn. Daarnaast wordt onderzocht wat de verdachten, allen bekenden van de politie, precies van plan waren met dit oorlogstuig.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons