Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 februari 2015, 13:29

Autokrakers op heterdaad in kraag gevat

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – De politie heeft vorige week in de omgeving van het Museumplein drie mannen uit Amsterdam aangehouden in verband met autokraken.

 

Een 19-jarige man stal op donderdagmiddag 5 februari een laptop uit een bestelauto die geparkeerd stond op de Honthorststraat. Vervolgens rende hij weg. Een oplettende getuige zag het gebeuren en zette de achtervolging in. Een surveillerende agent zag dit en schoot de getuige te hulp. In de

Frans Halsstraat hield de agent de autokraker aan. De man zit nog vast. De laptop is aangetroffen en gaat terug naar de eigenaar.

 

Zaterdagavond 7 februari zagen surveillerende agenten dat twee mannen verdacht gedrag vertoonden bij een geparkeerde auto op de Van Eeghenlaan. Zij namen poolshoogte en constateerden dat een ruit van de auto was ingeslagen. De agenten hielden de twee mannen in de leeftijd van 16 en 19 jaar aan op verdenking van poging tot inbraak in de auto. Zij zijn zondag heengezonden.

 

Extra toezicht

De politie houdt extra toezicht in de omgeving van het Museumplein in verband met de diefstallen uit auto’s die daar regelmatig plaats vinden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons