Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 10 februari 2015, 10:25

Drietal verdacht van oplichting

Laatst bijgewerkt: zondag 13:08 uur

AMSTERDAM – Begin vorige week heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van oplichting. Zij worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor zakkenrollen en babbeltrucs.

 

In de periode van 30 juni 2014 tot en met 18 oktober 2014 vonden meerdere oplichtingszaken plaats waarvan de werkwijze overeen kwam. Dieven achtervolgden mensen op leeftijd in een winkelcentrum, keken de pincodes af en rolden vervolgens de portemonnee of bankpas van de oude slachtoffers. Als het zakkenrollen mislukte sloegen de dieven toe met behulp van een babbeltruc.

 

Onderzoek

De politie startte een onderzoek naar de oplichtingspraktijken. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden kwamen zij een groep op het spoor die verantwoordelijk leek te zijn voor acht zaken.

 

Drie aanhoudingen

In het begin van vorige week viel de politie een woning van de verdachten binnen. Daar hielden zij een 23-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aan. Twee andere verdachten (24-jarige vrouwen uit Amsterdam Zuidoost en zonder vaste woon-of verblijfplaats) zijn aangehouden in huizen van bewaring. Zij zaten al vast voor soortgelijke feiten.

 

Doorzoeking

Bij het doorzoeken van de woning hebben agenten een grote hoeveelheid goederen in beslag genomen. Het gaat vooral om dure kleding en dranken, maar ook bijvoorbeeld exclusieve horloges en telefoons met een geschatte waarde van tienduizenden euro’s. Het vermoeden bestaat dat deze goederen zijn aangeschaft met uit misdaad verkregen geld.

 

Vast

De drie verdachten zijn donderdag 5 februari voorgeleid en zitten nog vast.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.