Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 12 februari 2015, 14:59

Bewoner Galjoenstraat en buurman grijpen inbreker

Laatst bijgewerkt: zondag 13:08 uur

AMSTERDAM – Op maandag 9 februari hebben drie jongens geprobeerd in te breken in een woning. De bewoner en een buurman hebben één van de inbrekers aangehouden.

 

Een bewoner van de Galjoenstraat zag rond 10.50 uur drie jongens in zijn tuin staan die de achterdeur probeerden te forceren. Bij het zien van de man gingen de inbrekers er snel vandoor. De bewoner zette de achtervolging in. Een buurman zag dit en samen kregen zij één van de jongens te pakken. Gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en namen de 17-jarige jongen uit Amsterdam mee naar het politiebureau. Hij bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben en zit nog vast.

 

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar de andere twee jongens. Getuigen die meer informatie over hen hebben wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Liever 112

De politie dankt de buren voor de dappere reactie. Dankzij hun inzet zit één van de drie jongens vast. Toch adviseert de politie om in dit soort situaties niet zelf in te grijpen, maar direct 112 te bellen. Het kan immers zo zijn dat criminelen wapens bij zich dragen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.