Redactie 112 0 reactie(s) do 12 februari 2015, 16:00

Duo in gepantserde BMW met wapens

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – De politie heeft zondag 8 februari 2015 twee mannen aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. In de auto, die gepantserd was, lag onder de stoel van de 40-jarige bestuurder een vuurwapen. De 39-jarige passagier had een vuurwapen bij zich. De auto en de vuurwapens zijn in beslag genomen.

 

Agenten zagen rond 16.15 uur een grijze gepantserde BMW rijden. Op de Burgemeester Fockstraat verhoogde de bestuurder, kennelijk bij het zien van de politie, zijn snelheid. Op een gegeven moment reed hij 90 in plaats van de toegestane 30 km/uur. De bestuurder parkeerde zijn auto in de Theodorus Dobbestraat en de passagier verliet daar snel de auto.

 

Snelrechtzitting

Tijdens de controle die daarop volgde zag een agent onder de bestuurdersstoel een vuurwapen liggen. Bij de fouillering van beide verdachten trof de politie bij de 39-jarige man een vuurwapen aan in zijn sok. De twee mannen uit Amsterdam zitten in voorlopige hechtenis en mogen zich 18 februari tijdens een snelrechtzitting bij de rechter verantwoorden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons