Redactie 112 0 reactie(s) wo 25 februari 2015, 17:48

Overvallen op winkels in Zuidoost mogelijk zelfde dader

Laatst bijgewerkt: zondag 13:08 uur

OvervalAMSTERDAM – Drie winkels op Reigersbos in Zuidoost werden in korte tijd slachtoffer van een gewapende overval. Een van de winkels zelfs twee maal. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze overvallen vermoedelijk door dezelfde man gepleegd zijn. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor een overval op een BP tankstation aan het Reewijkplein. We geven nu beelden vrij van de verdachten. Ondanks dat de kwaliteit niet goed is, hopen we dat mensen ons kunnen vertellen wie dit zijn.

 

De overvallen vonden steeds plaats in de ochtend, vaak in de vroege ochtend. De eerste overval vond plaats op zaterdagochtend 17 januari. De manager van een kaaswinkel stond omstreeks 10.40 uur samen met haar collega in de winkel. Er was een klant in de winkel. Een onbekende man komt de winkel binnen. De manager het personeelslid worden onder bedreiging van een vuurwapen naar de keuken gedirigeerd. De man eist daar geld. Als hij gekregen heeft wat hij wil draait hij zich rustig om en loopt kalm de winkel uit.

 

Slagerij 

Op zaterdagochtend 7 februari werd een slagerij slachtoffer van de overvaller. De eigenaar staat even na 07.00 uur met zijn zoon in de winkel. Hij heeft net de zaak geopend. Er komt een man de winkel in, die voor de toonbank gaat staan en een praatje maakt. Dan loopt de man naar de kassa en eist geld. Hij heeft een vuurwapen in zijn ene hand. In zijn andere hand een plastic tas. De eigenaar pakt geld uit de kassa en stopt dat in de geopende tas. Maar de overvaller wil meer en drukt het pistool in de nek van de eigenaar. Dan wordt het hem kennelijk te druk in de winkel, ondertussen is meer personeel gearriveerd, want hij breekt de overval af. Als de man de winkel uitloopt richt hij zijn pistool nog op de aanwezige personen en dreigt hen te beschieten. Daarna loopt hij rustig weg in de richting van het metrostation.

 

Tweede overval kaaswinkel 

Twee uur later is wederom de kaaswinkel aan de beurt. Omstreeks 09:20 uur is een medewerkster aan het werk in de keuken. Dan gaat de deur naar de keuken open. Ze denkt dat het haar leidinggevende is, maar er staat opeens een man met een bivakmuts over zijn hoofd in de keuken. De man komt agressief over. Hij eist dat ze de kluis leegmaakt. Hij heeft een plastic boodschappentas bij zich waar ze het geld in moet doen. Hierna verlaat de man de winkel.

 

Bakkerij 

Drie dagen later is de bakkerij op Reigersbos overvallen, om even na 07:00 uur. Deze keer zijn er twee mannen bij betrokken.  De bedrijfsleider weet de overvallers de zaak uit te werken. Van deze overval zijn camerabeelden van beide verdachten vrijgegeven. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de mannen zich voorafgaand aan deze overval al enige tijd, ruim een half uur, in het winkelcentrum hebben opgehouden. Mogelijk is dit mensen opgevallen.

 

Tankstation 

Tot slot heeft op maandag 29 december een gewapende overval plaatsgevonden op een tankstation aan het Reewijkplein, ook in Amsterdam Zuidoost. Deze overval vond plaats in de avond, rond 22.10 uur. Bij de overval is een medewerker bedreigd met een vuurwapen. De dader pakte het slachtoffer vast en nam hem mee naar de kassa. Hij heeft geld meegenomen uit de kassala en een tablet. Deze overval is mogelijk gepleegd door dezelfde man als de overvallen op de kaaswinkel, bakker en slagerij.

 

Signalementen 

 

Verdachte 1:

·          Donkergetinte man

·          +/- 25 jaar

·          1.70 – 1.75m

·          Witte doorgestikte jas met capuchon en zwarte ritsen

·          Accentloos Nederlands

 

 

Verdachte 2:

·          Man met Surinaams uiterlijk

·          Opvallend langer dan verdachte 1

·          Mager postuur

·          Half lange donkerblauwe jas, type parka

 

Vragen 

– Wie herkent de personen op de camerabeelden of weet wie zij zijn?

– Wie heeft in het algemeen informatie over deze overvallen?

 

Tips 

Heeft u informatie in deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.