Redactie 112 0 reactie(s) vr 06 maart 2015, 14:31

Getuige ontdekt inbrekers bij kaaswinkel

Laatst bijgewerkt: zondag 13:08 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdagochtend 6 maart 2015 rond halfzes, twee mannen op verdenking van inbraak aangehouden.

 

De inbraak die plaatsvond in een kaaswinkel in de Utrechtsestraat werd ontdekt door een getuige. Die waarschuwde de politie en die traceerde in de directe omgeving een personenauto de ze controleerde. Een politieman zag dat naast de bestuurder, een persoon onder een deken voor de passagierstoel verborgen zat. De bestuurder onttrok zich aan de controle en ging er met hoge snelheid vandoor.

 

De politie zette de achtervolging in. Onderweg sprong de passagier uit de auto en dook het water van de Bilderdijkkade in. De bestuurder van de auto kon op de Vondelstraat worden aangehouden. De vluchtende zwemmer werd uit het water gevist en aangehouden.

 

Bij een nader onderzoek bij de kaaswinkel bleek er inderdaad te zijn ingebroken. De getuige had gezien dat de inbrekers een Klikobak aan het verplaatsen waren geweest. In de directe omgeving werd een klikobak, met daarin de kluis uit de kaaswinkel aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.