Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 maart 2015, 16:57

Twee jonge straatrovers opgepakt na achtervolging

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:08 uur

AMSTERDAM – Agenten hebben dinsdagavond 10 maart na korte achtervolgingen twee straatroofverdachten aangehouden. De jongens worden verdacht van het beroven van een 58-jarige vrouw op de Groenhoven in Amsterdam Zuidoost.

 

De vrouw liep die avond naar huis over de Groenhoven, toen zij plotseling een harde duw in haar rug kreeg. Ze viel op de grond en merkte dat mensen haar tas probeerden weg te rukken. Dat lukte uiteindelijk. Toen haar belagers wegrenden kon de vrouw opkijken en zag ze dat het om twee jonge mannen ging die richting de Garstkamp holden. De vrouw was vlakbij haar woning, liep naar huis en belde de politie.

 

Sprint

Agenten die de melding hoorden binnenkomen sprongen direct in een politievoertuig en reden richting de Groenhoven. Onder de flat Grubbehoeve zagen zij drie jongens lopen, waarvan twee het op een rennen zetten zodra zij de auto zagen naderen. Ze sprintten elk een andere kant op.

 

Een agent sprong uit de auto en volgde hem te voet. Na paar minuten gaf de verdachte zijn vlucht op. De agent hield de jongen – een 16-jarige Amsterdammer – direct aan.

 

Smartphone

De andere agent reed met zijn auto achter de tweede verdachte aan. Op een gegeven moment moest ook hij de auto verlaten en de achtervolging te voet voortzetten. Tijdens de achtervolging zag de agent de verdachte iets in de bosjes gooien. Later bleek dit een smartphone te zijn. Vlak daarna kon de agent deze tweede verdachte – een 16-jarige jongen uit Amsterdam Zuidoost – aanhouden.

 

Bij de fouillering troffen agenten een deel van de buit aan.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.