Redactie 112 0 reactie(s) do 12 maart 2015, 16:03

Man (75) slachtoffer van babbeltruc

Laatste update: 22 aug 2021 13:09 uur

AMSTERDAM – De politie is op zoek naar een man die op maandag 9 maart rond 12.00 uur de pinpas van een 75-jarige man heeft gestolen bij een parkeerautomaat aan de Hacquartstraat.

 

De 75-jarige man liep met zijn vrouw over straat toen zij in gebrekkig Engels werden aangesproken door een man die zei dat hij problemen had met de parkeerautomaat. Het stel besloot de man te hulp te schieten en omdat hij alleen briefgeld had, heeft het stel met hun bankpas een parkeerkaartje uit de automaat gehaald. De Engels sprekende man gedroeg zich vreemd, want hij rende op een gegeven moment ineens weg in de richting van de Lairessestraat

 

De man is vermoedelijk op een nog onbekende manier aan de bankpas en pincode van het stel gekomen, want korte tijd later bleek dat een geldbedrag van de rekening was geschreven. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het voorval of die de man hebben zien wegrennen. Mogelijk heeft de man die ochtend al eerder mensen in die omgeving aangesproken.

 

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Tussen de 1.90 en 1.95 meter lang
  • Kort donker haar
  • Slank postuur
  • Verzorgd gekleed
  • Donkere kleding

 

Informatie over deze man kan worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844.

 

Het komt vaker voor dat mensen met een smoes anderen aanspreken bij een parkeerautomaat in de hoop vervolgens een bankpas of andere waardevolle gegevens of goederen te kunnen stelen in een onbewaakt moment. De politie vraagt mensen om hier alert op te zijn en direct 112 te bellen als zij worden aangesproken door iemand en het niet vertrouwen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons