Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 13 maart 2015, 10:24

Vier verdachten van winkelinbraak gepakt na achtervolging

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMSTERDAM – Dankzij de melding van een alerte getuige in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 maart heeft de politie met getrokken wapens vier mannen aangehouden na een achtervolging.

 

Rond 23.35 uur belde een oplettende getuige de politie omdat zij een alarm hoorde afgaan op het Christiaan Huygensplein. Zij zag vervolgens een auto snel wegrijden en gaf het kenteken, de rijrichting en een signalement van de inzittenden door aan de centralist van de politiemeldkamer. De centralist verspreidde de informatie via de portofoon en agenten gingen er direct heen. Zij ontdekten dat er ingebroken was in een winkel op dat plein.

 

ANPR geeft hit

Agenten zochten in de omgeving naar de auto, maar vonden het voertuig niet meer. De politie zette het kenteken in de ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Na ongeveer een half uur gaf het systeem een hit, omdat de gezochte auto een camera van het ANPR-systeem passeerde.

 

Drie aanhoudingen

Meerdere politie-eenheden kamden de omgeving uit en zagen het voertuig rijden. Na een korte achtervolging kwam de auto tot stilstand op de Polsbroekstraat. Eén van de verdachten rende meteen de auto uit. De agenten startten een uitpraatprocedure voor de andere drie inzittenden, omdat de tenaamgestelde van de auto als vuurwapengevaarlijk bekend staat. Aanhoudingen volgden en agenten namen de mannen van 30, 33 en 38 jaar mee naar het politiebureau. De auto waar zij in reden is in verband met het onderzoek in beslag genomen.

 

Uitpraatprocedure

De uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden door de politie met getrokken wapens gecontroleerd uit het voertuig gehaald.

 

Achtervolging door struiken

Een agent in de buurt hoorde via zijn portofoon dat de vierde verdachte was gevlucht en keek naar hem uit. Op de Poederooienstraat zag hij iemand door de struiken rennen. Hij riep de hulp in van collega’s en zette de achtervolging in. De agent sommeerde de verdachte om te stoppen, maar in eerste instantie gaf de man hier geen gehoor aan. Uiteindelijk gaf hij het op en hielden de agenten ook deze 28-jarige man aan. De vier mannen zijn voorgeleid en zitten nog vast op verdenking van het plegen van de inbraak.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.