Redactie 112 0 reactie(s) za 14 maart 2015, 13:04

Inval in koffiehuizen na informatie illegale gokpraktijken

Laatste update: 22 aug 2021 13:09 uur

AMSTERDAM – Bij invallen in twee koffiehuizen in Amsterdam Oost zijn vrijdagavond 13 maart twaalf personen aangehouden. De actie vond plaats op basis van informatie dat in beide koffiehuizen illegale gokpraktijken zouden plaatsvinden. Het betrof een samenwerking van politie, gemeente, openbaar ministerie, douane, arbeidsinspectie, kansspelautoriteit en belastingdienst.

 

Even voor tien uur werd een koffiehuis aan de Sumatrastraat binnengevallen. Bij de actie ging een arrestatieteam voorop omdat de politie ook informatie had over de mogelijke aanwezigheid van vuurwapengevaarlijke personen in het koffiehuis. Het pand werd afgeschermd met zwarte schermen. Vervolgens werden alle aanwezigen naar buiten geleid. In totaal zijn acht peronen aangehouden, onder andere op basis van de wet identificatieplicht, voor belediging, het niet voldoen aan bevel of vordering en voor het faciliteren van illegaal gokken. Daarnaast zijn twee laptops in beslaggenomen waarvan het vermoeden bestaat dat daarop illegaal is gegokt.

 

Later op de avond, rond half een, vond een inval plaats in een koffiehuis aan de Javastraat. Hierbij werden vier personen aangehouden op basis van de wet op de identificatieplicht en voor het faciliteren van illegaal gokken. Daarnaast werden ook hier twee laptops in beslaggenomen waarvan het vermoeden bestaat dat daar illegaal op is gegokt.

 

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, teneinde te beoordelen of de koffiehuizen gesloten moet worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons