Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 maart 2015, 14:03

Wapenkluis opengebroken bij woninginbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMSTERDAM – Twee mannen zonder vaste woon- en of verblijfplaats, in de leeftijd van 29 en 32 jaar, zijn zaterdag 14 maart aangehouden op verdenking van inbraak in woningen. In één woning was een wapenkluis opgebroken, bij een andere woning waren de inbrekers vertrokken zonder buit.

 

Een getuige meldde rond 22.00 uur de inbraak in een woning aan Hillenraadt. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam liepen de mannen, die aan het signalement voldeden, in de brandgang achter deze woning. Uit onderzoek bleek dat de mannen mogelijk ook hadden ingebroken in een woning aan Aldengoor, gelegen aan dezelfde brandgang. In deze woning was een wapenkluis opengebroken en waren de wapens en munitie eruit gehaald. De inbrekers lieten de wapens en de munitie achter in de woning. De eigenaar van de wapens is in het bezit van een wapenvergunning.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.