Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 maart 2015, 18:01

Doorgeladen vuurwapens aangetroffen in auto

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

AMSTERDAM – Een 28-jarige automobilist uit Maarssen is zaterdag 14 maart aangehouden in verband met wapenbezit. Ook twee andere inzittenden van de auto zijn aangehouden. Het gaat om Amsterdammers van 25 en 27 jaar oud.

 

De bestuurder van de auto reed met een hogere snelheid dan het overige verkeer op de Verlengde van Marwijk Kooijstraat in Amsterdam. De 28-jarige bestuurder kreeg hiervoor een stopteken van agenten, waaraan hij voldeed. Op een gegeven moment bemoeide de 25-jarige passagier zich met het gesprek en gooide hij een sigarettenpeuk naar buiten. De politiemedewerker sprak de man hierop aan en stelde zijn identiteit vast.

 

Pistool in broeksband
Bij nadere controle bleek dat de bestuurder een pistool in zijn broeksband had zitten en dat onder de mat voor de rechter voorstoel eveneens een doorgeladen pistool lag. In verband met de wapenvondsten doorzocht de politie de woningen van de inzittenden. Zij trof in de woning van de 25-jarige passagier 5 ploertendoders, een stroomstootwapen, een boksbeugel, een mes en 10.000 euro aan. De wapens, het geld en de auto zijn in beslag genomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.