Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 18 maart 2015, 16:39

Thaise toerist beroofd van horloge in Warmoesstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

WarmoesstraatAMSTERDAM – Een 50-jarige toerist uit Thailand is maandagavond 29 december op de hoek van de Dam met de Warmoesstraat door twee mannen beroofd van zijn horloge.

 

Het slachtoffer loopt omstreeks 23.45 uur vanaf de Dam de Warmoesstraat in. Op het moment dat hij naar binnen kijkt bij de Europub, wordt hij benaderd door een man die daar samen met een andere man staat. Ze maken een praatje. De tweede man loopt dan even weg de Warmoesstraat in.

 

De eerste man vraagt dan aan het slachtoffer hoe laat het is. Het slachtoffer kijkt op zijn horloge en geeft de tijd door. De man pakt daarna zijn mobiele telefoon en begint te bellen, mogelijk om de andere man in te seinen dat het een geschikt slachtoffer is. Dan komt de tweede man weer in beeld. Tijdens het gesprek dat volgt wil één van de verdachten het slachtoffer een Hi-five geven. Het slachtoffer gaat hierop in en geeft een Hi-five terug.

 

Op dat moment wordt het slachtoffer bij zijn arm vastgepakt. Het slachtoffer probeert zich te verzetten, maar de mannen slagen erin het horloge van zijn pols te rukken. Eén van de verdachten rent dan weg in de richting van de Dam. De ander rent de Warmoesstraat in. Op dat moment zijn er geen verdachten aangehouden. Het buitgemaakte horloge is van het merk Panarai buit en heeft een waarde van duizenden euro’s.

 

Tips
Herkent u de mannen op de foto? Of heeft u andere informatie in deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.