Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 maart 2015, 12:07

Babbelende fietsendief 2 keer gepakt dankzij lokfiets

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

AMSTERDAM – Met behulp van een lokfiets heeft de politie begin deze week een fietsendief aangehouden. Dankzij zijn vlotte babbel tijdens het verhoor hebben agenten hem diezelfde dag nog een keer aangehouden voor hetzelfde feit.

 

Maandag 16 maart rond 21.15 uur mocht een 46-jarige man vertrekken uit het cellencomplex aan de Meer en Vaart, waar hij vast zat op verdenking van fietsdiefstal. Hij liep eerder die dag tegen de lamp toen hij een lokfiets van de politie stal. De lokfiets bevat een track en trace systeem waardoor de politie de fiets na de diefstal kon volgen en de man kon aanhouden.

 

Praatstoel

Tijdens het verhoor zat hij flink op zijn praatstoel en verklaarde hij fietsen te stelen op bestelling. Ook zei hij dat hij na zijn vrijlating meteen opnieuw een fiets zou gaan stelen. Agenten vatten die avond daarom post bij de uitgang van het cellencomplex om te kijken of hij de daad bij het woord zou voegen.

 

Onopvallend

Toen de man het cellencomplex met een dagvaarding verliet volgden agenten hem onopvallend richting de Osdorper Ban, waar hij een eetgelegenheid binnen ging. Agenten zagen een andere man zijn fiets bij dezelfde eetgelegenheid parkeren en zonder deze af te sluiten ook naar binnen gaan. De fietsendief kwam weer naar buiten, nam plaats op het terras en keek vluchtig om zich heen. Hij besloot zijn kans te grijpen, pakte de fiets en reed hard weg.

 

Achtervolging en aanhouding

De eigenaar van de fiets zag hem wegfietsen en ging achter hem aan, maar gaf het door de snelheid van de dief op. Ook de agenten zetten de achtervolging in. Ter hoogte van het Osdorperplein hielden zij hem opnieuw aan. Een dag later mocht hij vertrekken met een tweede dagvaarding. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

 

Eigenaar gezocht

De eigenaar van de fiets is niet meer gevonden en er is ook geen aangifte gedaan van de diefstal van de fiets. Voor het verdere proces is het belangrijk dat er aangifte gedaan wordt en daarnaast wil de politie de fiets graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar kan zich melden via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.