Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 maart 2015, 10:40

Neergeschoten Duitser door agenten aangetroffen

Laatste update: 22 aug 2021 13:09 uur

AMSTERDAM – De politie zoekt getuigen van een schieticident dat donderdagavond 26 maart plaatsvond op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en Bos en Lommerweg in Amsterdam West.

 

Surveillerende agenten stuitten omstreeks 20.00 uur op een gewonde die over straat kroop, nadat hij kort daarvoor was neergeschoten. De man – een 51-jarige inwoner van het Duitse München – verklaarde dat de schutter een man was met zwart haar en een mager postuur. Hij zou zijn weggereden in een donkerkleurige auto – vermoedelijk een Volkswagen Golf – richting de Haarlemmerweg. Om te achterhalen wat er gebeurd is, heeft de politie ter plaatse getuigen gehoord en sporen veiliggesteld. In de omgeving is een zoektocht gestart naar de schutter en het vluchtvoertuig. Een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie. Dat leidde niet tot een aanhouding. De gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verkeert niet in levensgevaar.

 

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van het schietincident of anderszins (achtergrond)informatie voor het onderzoeksteam hebben. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons