Redactie 112 0 reactie(s) ma 30 maart 2015, 12:10

Duo in auto rijdt in op beveiliger

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Twee mannen zijn maandag 30 maart omstreeks 00.45 uur aangehouden voor poging tot doodslag, mede dankzij de inzet van de politiehelikopter.

 

De twee mannen zaten in een auto die rond 00.15 uur op de TT Neveritaweg inreed op een dienstdoende beveiliger. Deze beveiliger had eerder een poging tot inbraak geconstateerd in die straat en dacht het voertuig te herkennen waarin de mannen zaten. Toen hij hen wilde aanspreken, reed de auto op hem in. Hij kon op tijd wegspringen.

 

Gealarmeerde agenten zagen de auto even later rijden op de IJburglaan. Na een korte achtervolging met snelheden van boven de 70 km/uur bracht de bestuurder de auto abrupt tot stilstand en vluchtten meerdere inzittenden het voertuig uit.

 

Onder tuintafel

Een 19-jarige verdachte uit Duivendrecht is na een korte sprint in de Klipperstraat aangehouden. Een 17-jarige Amsterdammer hield zich schuil onder een tafel in een tuin aan het Paavo Nurmipad. Hij onttrok zich hierdoor echter niet aan het warmtebeeld van de politiehelikopter. Hij is ook aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. De auto is in beslag genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons