Redactie 112 0 reactie(s) di 31 maart 2015, 9:34

Zakkenrollers betasten vrouwen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

AMSTERDAM – In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 maart heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van zakkenrollen en aanranding. De politie is nog op zoek naar het slachtoffer van de zakkenrollerij.

 

Omstreeks 01.40 uur surveilleerden twee agenten in burger op de Reguliersdwarsstraat. Daar kwamen twee mannen op hen af, waarvan het leek alsof één van hen de agenten wilde gaan rollen. Zij besloten de aspirant zakkenrollers te volgen.

 

Aanranding

De politiemensen zagen tijdens hun observatie dat de verdachten een tweetal vrouwen onheus bejegenden. De vrouwen werden beledigd en betast waarop de politieagenten ingrepen. Tijdens de aanhouding beledigde het handtastelijke duo (26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en 27 jaar uit Amsterdam) de agenten en pleegden zij vernielingen aan de arrestantenbus. De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van aanranding, vernieling, belediging en zakkenrollerij en zitten nog vast.

 

Zakkenrollen

Op het politiebureau bekeken agenten de opgenomen camerabeelden van de incidenten. Daar bleek dat een toezichtcamera heeft vastgelegd dat de opgepakte verdachten vlak voor de ontmoeting met de agenten de portemonnee van een nog onbekende man rolden. Dit gebeurde rond 1.35 uur in de Schapensteeg. Op de beelden is te zien dat de blanke man vanuit de Korte Reguliersdwarsstraat de Schapensteeg in komt lopen. Daar gaat hij door zijn knieën en begint over te geven. Op dat moment steelt het duo ongemerkt de portemonnee van de kotsende man. Vervolgens loopt het slachtoffer de Korte Reguliersdwarsstraat weer in.

 

Kotsend slachtoffer gezocht

De politie roept het slachtoffer van zakkenrollerij op om zich te melden via 0900-8844. Hij droeg die nacht een donkere blouse met opgestroopte mouwen, met daaronder een wit shirt. Hij had een kakikleurige broek aan en donkere schoenen. Ook had hij een zwarte pet op met een witte opdruk.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.