Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 03 april 2015, 15:41

Pinpasdief actief in Amsterdam West

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMSTERDAM – De afgelopen weken heeft de politie meerdere aangiften gekregen van diefstal van pinpas. Deze zijn vermoedelijk gestolen door een oplichter, die vooral actief is bij parkeerautomaten in Amsterdam West. Het advies is: ‘Betaal niet voor een ander met uw pinpas’.

 

De oplichter gaat als volgt te werk: Hij spreekt zijn slachtoffers aan in het Engels of Nederlands. Hij vraagt ze om te helpen met het betalen van een parkeerkaartje bij een parkeerautomaat. Hij zegt dat hij alleen maar contant geld bij zich heeft. Hij biedt dat geld aan met de vraag of zij de kosten voor het parkeerkaartje voor hem willen pinnen. Na het pinnen komt de pinpas niet uit de automaat. Het vermoeden bestaat dat hij het slachtoffer heeft afgeleid en in de tussentijd de pinpas heeft weggenomen. Bij het intoetsen van de pincode heeft hij meegekeken en neemt hij later geld op met de gestolen pas.

 

Signalement oplichter

  • Man,
  • licht getint
  • ongeveer 30 a 35 jaar oud
  • lengte ongeveer 1.85 meter
  • slank postuur
  • kort donker haar
  • heel verzorgd uiterlijk
  • draagt nette kleding en nette schoenen
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

Getuige of slachtoffer?

Kent u deze man of bent u slachtoffer van deze babbeltruc? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Getuigen kunnen ook Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 bellen.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.