Logo 112Amsterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 06 april 2015, 16:16

Amsterdammer rijdt in een bij plofkraak gebruikte auto

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:12 uur

ULICOTEN/MEERKERK – Zaterdag 4 april 2015 werd omstreeks 08.20 uur na een achtervolging over de rijksweg A27 ter hoogte van Meerkerk een 46-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij reed in een vermoedelijk gestolen auto met valse kentekenplaten die waarschijnlijk gebruikt is bij een plofkraak in Ulicoten.

 

Agenten van de Landelijke Eenheid wilden de Amsterdammer controleren omdat hij in een Mercedes reed met Belgisch kenteken, dat was afgegeven aan een Audi. De dienders gaven een stopteken dat werd genegeerd. Uiteindelijk kwam de bestuurder met zijn auto in de berm terecht. Hij stapte uit de auto, sprong een sloot in en rende weg over een weiland. Een behulpzame burger heeft vervolgens tijdens de achtervolging een agent in zijn auto naar de andere kant van het weiland vervoerd, waarna de verdachte kon worden aangehouden. In de auto, die ter plaatse uitgebreid werd onderzocht, trof de politie zaken aan die gebruikt kunnen worden bij plofkraken. De politie vermoedt dat deze auto gebruikt is bij de plofkraak vrijdagnacht in Ulicoten aan de Dorpsstraat. De eventuele rol daarbij van de aangehouden Amsterdammer, die in verzekering werd gesteld wordt onderzocht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.