Redactie 112 0 reactie(s) wo 08 april 2015, 16:40

Jongen zwaar mishandeld en beroofd van scooter

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

AMSTERDAM – Een 17-jarige jongen uit Amsterdam Noord is op dinsdagmiddag 3 februari op IJburg slachtoffer geworden van een mishandeling en beroving. De daders gaan ervan door met zijn scooter, maar laten die achter als ze ermee onderuit gaan. Bureau 020 (AT5) besteedt woensdagavond aandacht aan deze zaak.

 

Het slachtoffer staat even voor 16.00 uur met zijn scooter stil op de hoek Krijn Taconiskade en de Holandiagracht, tegenover het fitness centre Life en Kicking. Hij is aan het bellen. Drie jongemannen komen op één scooter vanaf de Krijn Taconiskade in zijn richting rijden. Een vierde persoon komt aanlopen vanaf de Pieter Oosterhuisstraat. Van hem krijgt het slachtoffer een eerste vuistslag. Een ander grijpt hem bij zijn keel en sleurt hem van zijn scooter een zijstraat in. Daar wordt hij flink geslagen en geschopt. Hij probeert te vluchten, maar ze houden hem goed vast.

 

Eén van de mannen pakt dan zijn scooter en rijdt hierop weg. Het slachtoffer rent achter zijn scooter aan. Een meter of 50 verderop gaat de bestuurder onderuit, mogelijk door gladheid. Hij staat op, geeft het slachtoffer nog een flinke klap in zijn gezicht en dan gaan de mannen ervandoor. Drie van hen rennen weg, de vierde rijdt weg op zijn scooter. De scooter van het slachtoffer blijft op de grond achter.

 

Letsel

Het slachtffer houdt aan de mishandeling letsel over aan zijn gezicht en beurse plekken op zijn lijf. Hij is in het ziekenhuis geweest, waar bleek dat hij een scheur in zijn neusbot had. Hij is ook even out geweest door de klap op zijn gezicht. Verder heeft hij schade aan zijn kleding, oa een gescheurde jas en een beschadigd horloge en schade aan zijn scooter.

 

Signalementen

Van de verdachten is bekend dat zij 17 à 20 jaar zijn. Vermoedelijk zijn drie van de jongemannen van Noord-Afrikaanse afkomst en één van Turkse afkomst. Ze reden op een donkerblauwe snorscooter, een Piaggio Fly, met een windscherm.

 

Bureau 020

Het opsporingsprogramma Bureau 020 op AT5 besteedt woensdagavond aandacht aan deze zaak. De eerste uitzending is om 16.45, later op de avond volgen diverse herhalingen.

 

Vragen

  • Wie heeft op voornoemde dag/datum het voorval zien gebeuren en kan ons meer vertellen? We hebben met een aantal getuigen gesproken, maar vragen mensen die we nog niet gesproken hebben, zich bij ons te melden?
  • Zijn er mensen die meer weten over deze straatroof?

 

Tips

Heeft informatie in deze zaak? Bel dan de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.