Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 april 2015, 14:09

Drietal verdacht van straatroof IJburg

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMSTERDAM – De politie heeft maandag 13 april drie jongens – allen Amsterdammers in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar – aangehouden op verdenking van een mishandeling en beroving, begin februari op IJburg.

 

Het 17-jarige slachtoffer staat dinsdag 3 februari omstreeks 16.00 uur met zijn scooter stil op de hoek Krijn Taconiskade en de Holandiagracht. Hij is aan het bellen. Drie personen komen op één scooter vanaf de Krijn Taconiskade in zijn richting rijden. Een vierde persoon komt aanlopen vanaf de Pieter Oosterhuisstraat. Van hem krijgt het slachtoffer een eerste vuistslag. Een ander grijpt hem bij zijn keel en sleurt hem van zijn scooter een zijstraat in. Daar wordt hij flink geschopt en geslagen. Hij probeert te vluchten, maar ze houden hem goed vast. Eén van de mannen pakt dan zijn scooter en rijdt hierop weg. Het slachtoffer rent achter zijn scooter aan. Een meter of 50 verderop gaat de bestuurder onderuit, mogelijk door gladheid. Hij staat op, geeft het slachtoffer nog een flinke klap in zijn gezicht en dan gaan de mannen ervandoor. De scooter van het slachtoffer blijft op de grond achter. Het slachtffer houdt aan de mishandeling letsel over aan zijn gezicht en beurse plekken op zijn lijf. Hij is in het ziekenhuis geweest, waar bleek dat hij een scheur in zijn neusbot had. Hij is ook even out geweest door de klap op zijn gezicht.

 

Aanhouding

In de uitzending van Bureau 020 (AT5) van woensdag 8 april werd aandacht besteed aan de straatroof. Daarop kreeg de politie meerdere tips binnen. Na verder onderzoek konden de drie Amsterdammers maandag worden aangehouden. Het drietal is inmiddels verhoord over hun afzonderlijke betrokkenheid.

 

Samenwerking

Bureau NH en Bureau 020 zijn samenwerkingsverbanden tussen respectievelijk RTV Noord Holland en AT5 met de politie en het OM in Amsterdam. Daarin vraagt de politie wekelijks aandacht van de kijkers voor misdrijven uit de regio. Regelmatig komen naar aanleiding van de uitzending bruikbare tips binnen. Bureau NH wordt iedere woensdagavond om 18.15 uur uitgezonden op RTV Noord Holland, Bureau 020 om 16.45 uur op AT5. Beide uitzendingen worden daarnaast nog een aantal keren herhaald.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.