Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 april 2015, 16:52

Geweer, munitie en boksbeugels in woning Kantershof

Laatste update: 22 aug 2021 13:09 uur

AMSTERDAM ZUID-OOST – Een woning in Amsterdam Zuidoost is na een melding over vuurwapens door de politie doorzocht. Agenten troffen meerdere vuurwapens en munitie aan. De bewoner is aangehouden en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Op dinsdag 14 april rond 21.00 uur gaan agenten een woning aan het Kantershof binnen omdat er een tip binnenkwam dat de bewoner een revolver in zijn bezit zou hebben. De bewoner is op dat moment niet thuis. In de slaapkamer van de woning vinden dienders géén revolver, maar wel een geweer, ruim 200 patronen en twee boksbeugels. In de woonkamer staat naast de televisie een luchtdrukgeweer. Alle wapens en munitie zijn in beslag genomen.

 

De bewoner zat op het moment van de doorzoeking vast voor een ander delict. Hij is na de zoeking aangehouden in zijn cel. Toen de agenten de verdachte vroegen naar de locatie van de revolver verklaarde dat hij die had verborgen in een woning van een bekende van hem. De revolver vonden agenten in de betreffende woning, verborgen in een zak in een linnenkast. De bewoonster wist van niets en schrok van de vondst.

 

De verdachte was tot 2014 verlofhouder. Bij een controle vorig jaar bleek dat hij zich niet hield aan de voorschriften. Zijn wapenverlof is ingetrokken en de wapens die hij had, zijn toen direct in beslag genomen. De hardleerse wapenliefhebber kon zich blijkbaar niet beheersen en haalde toch weer wapens in huis.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons