Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 april 2015, 16:56

Voortvluchtige Britten ontkomen niet aan aanhoudingsbevel

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – De politie heeft op hetzelfde adres in Amsterdam een maand na elkaar twee voortvluchtige Britten aangehouden. Eén van hen stond op de most wanted list in Groot Brittannië en

 

Spanje. De eerst aangehouden voortvluchtige is vandaag, 17 april 2015, overgeleverd aan de Britse autoriteiten. De officier van justitie heeft bepaald dat de tweede aangehouden voortvluchtige vast blijft zitten tot aan de overleveringszitting.

 

De eerste aanhouding werd gedaan door politiemensen van de AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identiteit en Mensenhandel) een naar later blijkt 39-jarige gaf lange tijd een valse naam op. Nader onderzoek leverde zijn echte naam op en er bleek een Europees Aanhoudingsbevel tegen hem open te staan ter zake grootschalige drugshandel.

 

De tweede aanhouding werd gedaan door rechercheurs die bezig waren met een doorzoeking in een bepaald onderzoek. Zij troffen onder een bed een Engelstalige man aan. Hij werd overgedragen aan de AVIM en na een gedegen onderzoek bleek het een 37-jarige Brit te zijn waar ook een Europees Aanhoudingsbevel tegen liep ter zake grootschalige drugshandel.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons