Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 28 april 2015, 11:39

Man in gestolen auto rijdt zich vast in verkeer na achtervolging

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Een 33-jarige man uit Almere heeft zich maandag 27 april 2015 klemgereden in het verkeer na een achtervolging door de politie. Hij reed in een gestolen auto en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. De man is aangehouden.

 

Rond 20.30 uur reed de man met een witte Renault over de Vrijheidslaan. Bij de meldkamer kwam het kenteken als gestolen binnen en eenheden van de politie kregen het verzoek om naar deze auto uit te kijken. Op het moment dat hij stilstond voor een verkeerslicht en een politieauto voor hem stopte reed de verdachte met hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging negeerde hij een stopteken en haalde hij een politiebus rechts in. Op het Prins Bernhardplein reed hij zich klem in het stilstaande verkeer en vluchtte hij uit de auto. Een politiemotorrijder kon hem direct aanhouden.

 

Het rijbewijs van de man was sinds augustus 2011 ongeldig verklaard. Voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het roekeloze rijgedrag is proces-verbaal opgemaakt.

 

De man en de gestolen auto zijn voor nader onderzoek overgedragen aan de politie in Midden Nederland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.