Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 28 april 2015, 11:42

Drie Amsterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 28 april 2015 aandacht aan twee schietincidenten met dodelijke afloop en het gooien van een handgranaat naar een huis in Amsterdam.

 

Flaneur
Bij het schietincident in februari kwam de 24-jarige Siegmar Flaneur om het leven. De politie wil meer weten over de afspraak die het slachtoffer kort voor zijn dood had. Ook zoekt de recherche nog enkele specifieke getuigen die meer kunnen vertellen over wat zich voorafgaand aan de moord heeft
afgespeeld.

 

Uitgebrande scooter
Flaneur is in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 februari 2015 op een fietspad op het Leerdamhof door de politie gevonden. Buurtbewoners alarmeerden de hulpdiensten nadat zij schoten hadden gehoord. Het slachtoffer bleek van dichtbij meerdere keren te zijn geraakt en overleefde dat niet. De daders zijn er waarschijnlijk vandoor gegaan op een scooter die ze een paar honderd meter verderop, op het Maldenhof, in brand hebben gestoken.

 

Önder

Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing dat onderzoek doet naar de liquidatie van de 26-jarige Baris Önder zijn ook dringend op zoek naar getuigen. Önder werd in de nacht van zaterdag op zondag 26 april, op de S.F. van Ossstraat in Amsterdam Osdorp doodgeschoten. De politie zoekt getuigen van het incident zelf, maar ook van de gebeurtenissen voor én na het fatale schietincident. Wellicht zijn er mensen die opnamens hebben gemaakt.

 

(Zilver)grijs vluchtvoertuig
Het slachtoffer in Osdorp – Baris Önder – is een bekende van de politie. Hij diverse keren beschoten terwijl hij zat in een personenauto, een staalgrijze Audi A4. Daarbij werd niet alleen de auto van het doelwit doorzeefd, maar ook andere geparkeerde auto’s. Önder was op slag dood. De politie wil meer weten over het gebruikte vluchtvoertuig: een (zilver)grijze BMW of Mercedes die na het incident wegreed in de richting van de Pieter Calandlaan.

 

Het onderzoeksteam roept getuigen voor beide zaken op contact op te nemen via de Opsporingstiplijn (0800-6070), Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079-3458999. De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 28 april om 20.30 uur op NPO 1 en wordt woensdag om 12.25 uur herhaald op NPO 2.

 

Handgranaat

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 februari werd een handgranaat gegooid naar een huis aam de Nadezjda Mandelstamstraat in Amsterdam Zuidoost. Terwijl er acht mensen binnen sliepen, waaronder een aantal kinderen en een baby zijn ze gelukkig niet gewond geraakt. De schade was enorm, alle ruiten waren kapot en overal lag glas.

 

Bromfiets

Wie weet meer over de daders en de door hen gebruikte bromfiets, mogelijk een Aprilia Beta, die een vreemd pruttelend geluid maakte alsof er iets mis was met de uitlaat. Het rechercheteam wil natuurlijk meer informatie hebben over de daders en de bewuste scooter.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.