Redactie 112 0 reactie(s) vr 01 mei 2015, 14:44

Dronken automobilist op de vlucht

Laatste update: 22 aug 2021 13:10 uur

AMSTERDAM – Een 33-jarige automobilist uit Amsterdam trachtte vrijdagochtend 1 mei uit handen van de politie te blijven. Zijn vlucht eindigde in Badhoevedorp. Hij had te veel gedronken en reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Voor deze feiten en zijn rijgedrag is proces-verbaal opgemaakt.

 

De man reed rond 03.15 uur op de Plesmanlaan met een bestelauto met een defect achterlicht. Op een stopteken bracht hij zijn auto tot stilstand. Op het moment dat een politieagent uit de auto stapte, reed de man met hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging die daarna ontstond reed de man met snelheden boven de 100 km/uur binnen de bebouwde kom.

 

In een tunneltje bij het Lorentzplein in Badhoevedorp bracht hij zijn auto tot stilstand en zette het op een rennen. De agenten waren sneller en hielden de man aan. Op het bureau kwam de aap uit de mouw. De man had gedronken en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 30 december 2014 tot 23 oktober 2015. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 185 ug/l (0,4 promille).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons