Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 mei 2015, 11:34

Tiener rijdt op gestolen scooter

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – Een 15-jarige jongen uit Amsterdam is woensdag 6 mei na een achtervolging aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed. Tijdens de achtervolging heeft hij diverse stoptekens genegeerd en een tas weggegooid. Ook was hij in het bezit van inbrekerswerktuig.

 

Rond 02.40 uur zag een motorrijder van de politie een jongen op een rode scooter over de Amsteldijk rijden. Aan de hand van het kenteken stelde de motoragent vast dat de scooter was gestolen. Eerder deze week was dezelfde scooter ook al betrokken bij een achtervolging, maar toen wist de bestuurder te ontsnappen.

 

Achtervolging

De scooterrijder negeerde het stopteken en de agent zette de achtervolging in. Onderweg gooide de bestuurder op het Therese Schwartzeplein een tas weg, die door de politie is veilig gesteld. Vervolgens sprong de jongen in de Warmoestraat van de scooter en vluchtte te voet verder richting de Dam. Op de Dam pakten twee beveiligers de jongen vast en droegen hem over aan de politie.

 

Fouillering

Bij de veiligheidsfouillering troffen agenten inbrekerswerktuig aan. Ook was de jongen in verband met zijn jonge leeftijd niet in het bezit van een rijbewijs. De weggegooide tas is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie onderzoekt waar de tas vandaan komt. De jongen zit nog vast voor verhoor.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.