Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 09 mei 2015, 13:55

Geldautomaat Van der Pekstraat met gasflessen opgeblazen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:10 uur

AMSTERDAM – In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Rond 05.00 uur hoorden getuigen een harde knal op de Van der Pekstraat. Meerdere mannen waren na de knal weggereden op scooters. Diverse politie-eenheden gingen erheen en namen positie in op mogelijke vluchtroutes. Op de N247 zagen agenten twee mannen op een motorscooter rijden, die aan het door de getuige opgegeven signalement voldeden. De politie hield de mannen van 30 en 37 jaar aan. Zij zitten nog vast.

 

Onderzoek

De geldautomaat op de Van der Pekstraat bleek opgeblazen te zijn met behulp van gasflessen. De pui en de pinautomaat zijn vernield. Het is nog onbekend of de daders iets buit hebben gemaakt. De recherche is meteen een onderzoek gestart. Onder andere technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht.

 

Getuigen gezocht

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets van de plofkraak of het vluchten van de daders hebben gezien. Ook spreekt het team graag mensen die meer weten over de daders. Informatie doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.